Binici Görevleri

From Metin2Master Türkiye Wiki
Jump to: navigation, search

Vissza


A ló gyorsabb mozgást biztosít, (+50%) mintha sétálnál. Saját lovad csak akkor lehet, hogyha elérted a 25-ös szintet, s sikeresen elvégezted a lovászinas küldetését.

Contents

Ló hívás

Loszelidites.jpg Lószelidítés könyve

A ló hívás képességgel hívhatod elő a lovadat. A ló szelídítés könyveket addig lehet elolvasni, amíg sikeres nem lesz. Ha sikerül, 1 napot kell várni a következő elolvasásáig. Ha növeled a ló hívás képességedet, nagyobb eséllyel fog előjönni a lovad.
A ló hívásának "ára" is van: kezdő ló esetén 100 MP, warlónál 200 MP és katonai lónál 300 MP egy próbálkozás.

Szint 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Esély 10% 15% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100%

Etetés

A lovat időről-időre etetni kell, mert különben meghal. Az etetés gyakorisága attól függ, hogy hányas szintű a lovad. Minél kisebb a ló szintje, annál gyakrabban kell megetetned. A lovat túl lehet etetni, a 100%-os állapot felett is, ugyanannyival hosszabbítja meg az etetés a ló életét. Mindenfajta lónak különböző ételt kell adni:

Kép
Étel neve
Ló típusa
Heu.jpg
Széna
Kezdő ló
Repa.jpg
Répa
Csata ló
Voros ginzeng.jpg
Vörös ginzeng
Katonai ló

A ló újjáélesztése

A ló akkor hal meg, ha nem etettük rendesen. Ha meghal, különleges növényekkel újra éleszthetjük a Lovászinasnál. Ezek a növények a különböző szintű Majom kazamatában eshetnek. A ló újjáélesztéséhez csak egy növény kell. Attól függően, hogy milyen lovad van, különböző gyógynövény szükséges:

Kép
Név
Ló típusa
Beszerezhető
Konnyu majom noveny.jpg
Könnyű majomnövény
Kezdő ló
Sziklamajom
( Kezdő Majom kaza.)
Kozepes majom noveny.jpg
Közönséges majomnövény
Csata ló
Gyalogló majom
( Normal Majom kaza.)
Nehez majom noveny.jpg
Nehéz majomnövény
Katonai ló
Majom fejedelem
( Profi Majom kaza.)

Billentyű kombinációk

Ha a lovadat előhívtad, akkor a következő billentyűkombinációkat tudod használni (ne ülj a lovon):

Billentyűkombináció Funkció
[Ctrl]+ B Ló elküldése
[Ctrl]+ F Ló etetése
[Ctrl]+ H / [Ctrl]+ G Fel-leszállás a lóra/ról
[Ctrl]+ J Csak leszállás a lóról

A lovak fajtái és jellemzői

A jellemzőket tekintve négy különböző fajta ló van:

Póni

Lovaglojegy.jpg Lovaglójegy

Ha valaki 25-ös szint alatt lovagolni szeretne, szüksége van egy lovaglójegyre. A lovaglójegyet küldetésekből, vagy más emberek boltjából tudod beszerezni. A lovaglójeggyel 10 percig lovagolhatsz, de egy lovaglójegyet egy órában csak egyszer használhatsz. Ha leszállsz a lóról, az visszakerül az istállós fiúhoz.

Kezdő ló

Kezdő ló
céh nélkül
Kezdő ló
céhtagként
Kezdő ló
céhvezetőként

A kezdő ló egy egyszerű ló, amiről nem lehet harcolni és nincsenek speciális támadásai sem. Természetesen ezt a lovat is etetned kell /szénával/. A képernyő bal felső sarkán látsz egy szimbólumot, amely mutatja, hogy a ló éhes-e, vagy sem. Ha az ikon zöld, akkor még nem kell megetetned, ha narancssárga, akkor már érdemes, de ha piros, akkor muszáj, különben meghal. Ha az ikon szürke, akkor a lovad fáradt. Ilyenkor vissza kell küldened a lovászinashoz

Csata ló

Csata ló
céh nélkül
Csata ló
céhtagként
Csata ló
céhvezetőként

A csata ló egy erősebb ló, akivel tudsz harcolni, de nincsenek speciális támadásai. Természetesen ezt a lovat is etetned kell /répával/. A képernyő bal felső sarkán látsz egy szimbólumot, amely mutatja, hogy a ló éhes-e, vagy sem. Ha az ikon zöld, akkor még nem kell megetetned, ha narancssárga, akkor már érdemes, de ha piros, akkor muszáj, különben meghal. Ha az ikon szürke, akkor a lovad fáradt. Ilyenkor vissza kell küldened a lovászinashoz

Katonai ló

Katonai ló
céh nélkül
Katonai ló
céhtagként
Katonai ló
céhvezetőként

A katonai ló egy profi ló, akivel tudsz harcolni, és vannak speciális támadásai. Természetesen ezt a lovat is etetned kell /vörös ginzenggel/. A képernyő bal felső sarkán látsz egy szimbólumot, amely mutatja, hogy a ló éhes-e, vagy sem. Ha az ikon zöld, akkor még nem kell megetetned, ha narancssárga, akkor már érdemes, de ha piros, akkor muszáj, különben meghal. Ha az ikon szürke, akkor a lovad fáradt. Ilyenkor vissza kell küldened a lovászinashoz.
A következő képességet Lovaglás könyvek elolvasásával lehet megtanulni: (A lovaglás könyveket addig lehet elolvasni, amíg sikeres nem lesz. Ha sikerül 1 napot kell várni a következő elolvasásáig.)

Kép Képesség neve Használható Funkció Max szint
Fájl:Ls1.JPG Harc lóhátról 50-es szinttől Lovagolj és támadj az ellenségre. M1
A ló megtesz egy rövidebb távot, miközben a karakter üt kettőt és átmegy a mobokon, metinköveken, más játékosokon.
Fájl:Ls2.JPG Lódübörgés 52-es szinttől Szétdöngöl minden ellenséget a környéken. M1
Lényegében ugyanaz, mint a testiharcosok száguldás képessége. A ló nekirohan az ellenfélnek, ami/aki kis időre elájul.
Fájl:Ls3.JPG Erő hullám 55-ös szinttől Támadj meg minden ellenséget lóról. M1
Területre ható képesség, nagysága körülbelül a Sárkány ordítással egyenlő. Nem lehet közben mozogni.
Fájl:Ls1.JPG Nyíleső 50-es szinttől (csak ninjáknak) Lőj sok nyilat az ellenségre. M1
Csak íjjal működik, ilyenkor a karakter a célpontra lő egy sorozatot. Egy célpontot sebez.

Lóküldetések

Egy lónak fejleszteni kell a képességeit, és annak tulajdonságait, amelyeket a Lóküldetéseken keresztül tudsz. Ha fel akarsz venni egy lóküldetést, menj az Istállós fiúhoz. Ahhoz, hogy elkezd a küldetést, szükséged lesz egy lómedálra, amit a küldetés végén elveszítesz. (Csak akkor, hogyha sikerül a küldetés. Az első, a 11-es, a 21-es küldetésnél akkor is elveszted a medált, ha a küldetés sikertelen)

Kezdő ló

Szükséges: Level 25
Lómedál
100.000 Yang
Jutalom: Lokep.jpg Ló kép

Ha elérted a 25-ös szintet, szerezz egy lómedált (majmok ölésével egy majomkazamatából vagy másoktól is megveheted.
Ha van már egy lómedálod, akkor elmehetsz az Istállós fiúhoz felvenni a küldetést. Ha a küldetést elvállaltad, 30 perced lesz arra, hogy megölj 20 Vad íjászt (Ott találhatóak, ahol a Kegyetlen generálisok is). Mielőtt belekezdesz a küldetésbe, ajánlott, hogy megnézd a saját nemzeted térképén hol találhatóak a leggyakrabban Vad íjászok. A feladat sokkal egyszerűbb, hogyha valaki segít neked. Ilyenkor te legyél a csoportvezető, és csak a Vad íjászokat öld meg, a társadat pedig kérd meg, hogy a csoport többi mobjára összpontosítson. Ha a Vad íjászokat a társad öli meg, azt nem számolja a küldetés!
A küldetés elvégzéséhez más út is van: Mielőtt elkezditek a küldetést, keressetek egy Féltékenység Metint, ugyanis a féltékenység Metinjéből sok íjász jön elő. Ha a metin kőből nem jön elég, vagy nem találtak elég vad íjászt a pályán, akkor váltsatok CH-t, vagy tisztítsátok meg a terepet, és várjatok amíg íjász nem respawnol. (Respawn: Újjáéledés. Ha megölsz valamilyen MOBot, akkor újjá fog éledni egy újabb MOB. De csak akkor, hogyha a csoportban lévő összes MOBot megölted)
Ha a küldetés sikerrel zárult le, térj vissza az Istállós fiúhoz és jelentsd neki. Ezután az Istállós fiú elkezdi készíteni a Ló képedet. A Ló kép elkészítésére 12-14 órát kell várnod, de természetesen nem muszáj játékban lenned amíg elkészül. Ha a lókép kész, fizetned kell érte 100.000 Yangot, és megkapod. Használd a lóképet, hogy előhívd a lovadat, és ha sikeresen előjön, nyomj CTRL + H-t, hogy felszállj rá. (A ló hívás sikerességére 10% esély van már 0-ás szintű Ló Hívás mellett is)
FIGYELEM!
CSAK AKKOR TUDOD ELŐHÍVNI A LOVADAT, HOGYHA A KÜLDETÉSEN KERESZTÜL KAPTAD MEG A LÓKÉPET. HA EZT MÁS JÁTÉKOSNÁL VÁSÁRLOD MEG, A LOVADAT NEM FOGOD TUDNI ELŐHÍVNI!

Csata ló

Szükséges: Level 35
Lómedál
10-es szintű ló
500.000 Yang
Jutalom: Felfegyverzett lo konyv.jpg Felfegyverzett ló könyv

Ölj le 100 Skorpió íjászt, vagy 100 Kígyó íjászt 30 perc alatt. Az SD2-ben lévő íjászokat nem számolja a küldetés!
Ezt a küldetést egyedül nagyon nehéz megcsinálni (ugyanis 18 másodperc alatt kéne találnod egyet, és megölnöd, hogy sikerüljön a küldetés), ezért jó, ha van pár barátod, akik tudnak neked segíteni. A küldetés előtt legyetek csoportban úgy, hogy te legyél a csoportvezető, így azokat az íjászokat is számolni fogja, amiket a csapattársaid öltek le. Célszerű a küldetés előtt megtisztítani a terepet úgy, hogy minden olyan szörnyet ami nem íjász öljetek meg, amíg íjász nem respawnol.
Ha a küldetés kész, menj az Istállós fiúhoz, majd utána 1 napot kell várnod, (12-14 óra) amíg az Istállós fiú át nem adja a Fegyver Lókönyvet 500.000 Yang ellenében. A könyvet pont ugyanúgy kell használni, mint a Lóképet.
Ilyenkor a lovad harci ló lesz, amiről már ütni is tudsz.
FIGYELEM!
A MÁS JÁTÉKOSTÓL VÁSÁROLT FELFEGYVERZETT LÓ KÖNYV CSAK AKKOR MŰKÖDIK, HA MÁR TELJESÍTETTED A 11-ES LOVAS KÜLDETÉST!

Katonai ló

Szükséges: Level 50
Lómedál
20-as szintű ló
1.000.000 Yang
Jutalom: Katonai lo konyv.jpg Katonai ló könyv

Ölj meg 300 Démon íjászt a Démon toronyban (DT) 30 perc alatt. A küldetés menete kb. olyan mint a 11-es lovas küldetésnél. (Legyél csoportvezető, előölés, stb.) Érdemes megvárni a lvl. 60-at, mert akkor már Map1-ről, vagy Map2-ről is a DT elé teleportálódhatsz. Ha van házastársad, egyszerűen legyen a DT előtt, te meg oda teleportálhatsz a házasságban kapott jegygyűrűvel.
Ha kész van a küldetés, menj vissza az Istállós fiúhoz, aki 1 napon belül (12-14 óra) odaadja a Katonai ló könyvet, és egy Lovaglás könyvét 1.000.000 Yang ellenében.
Most már aktiválhatod a lovad harc-képességeit, amit a Banyaszati konyv.jpg Lovaglókönyvvel tudsz megtenni.
FIGYELEM!
A MÁS JÁTÉKOSTÓL VÁSÁROLT KATONAI LÓ KÖNYV CSAK AKKOR MŰKÖDIK, HA MÁR KÉSZEN VAN A 21-ES LOVAS KÜLDETÉSED!

A küldetések között

Ahhoz, hogy a lovunkat magasabb szintre emeljük, küldetéseket kell teljesítenünk. Minden küldetéshez kell egy lómedál, amit a küldetés végén az istállós fiú elvesz. (Csak akkor, hogy ha sikerül a küldi). Ha a küldetést elbukod, újra próbálkozhatsz. Ha sikerül, akkor a következő küldetés felvételéig 1 napot kell várnod. Ezeknél a küldetéseknél (2-10, 12-20) nincs időkorlát. (Ha a lovad a következő szintre lépett, a kitartása és az alkata 100%-ra növekszik.) Ha nem a lovászinas közli, hogy nem sikerült a küldetés, hanem meghalsz közben vagy leszállsz, akkor elveszi a medált és várnod kell egy napot, hogy újra próbálkozz.

Kezdő ló

A kezdő lovas küldetéseknél Map1-n és a semleges területeken kell bebarangolni a megjelölt pontokat. Ha leszállsz a lóról (vagy megöl egy "agresszív" szörny), a küldetés félbeszakad.

Lószint Küldetés helye
2-6
Map 1
7-10
Semleges területek *

* Tűzföld, Yongbi-sivatag, Sohan-hegy, Seungryung-völgy stb.

Érdemes figyelni arra, hogy ha teleport közelében villog a célpont, akkor ne menjünk át másik térképre! A nyílhoz kell menni olyankor, nem teleportálni.

Csata ló

A csata lovas küldetések szörnyek megöléséből állnak.

Szint
Küldetés
12
5 db Bo megölése
13
5 db Chuong megölése
14
10 db Büszke ork generális megölése
15
10 db Fekete ork megölése
16
10 db Sötét kínzó megölése
17
10 db Ollós mérges pók megölése
18
20 db Sivatagi bandita megölése
19
10 db Jéggólem megölése
20
20 db Harci tigris megölése

Tipp: az utolsó küldetéseknél jól jön a segítség, például valaki, aki a sivatagi banditákon kívül mindent öl melletted, hogy minél hamarabb jelenjen meg, ami neked kell vagy a Harci tigriseknél segíthet egy magasabb szintű játékos, akit alig sebeznek. Ő támad rá a tigrisekre, hogy amíg te leölöd azokat, ne téged támadjanak, stb...
Fontos: ha a ló kitartása 11% alá kerül, akkor nem lehet felvenni a küldetéseket! (A lovász azt mondja, hogy túl fáradt hozzá...)

Katonai ló

A ló szintjének növelése a ló képességek segítségével lenne növelhető, ám GF-es szervereken ez bugos. A három ló képesség M1-re, G1-re, és P-re történő növelésével lépne 1-1 szintet a ló (három képesség, három szint). A hiba miatt csak M1-ig lehet fejleszteni a képességeket, és a ló szintje 21-es marad. Tehát nem küldetésekkel kellene fejleszteni 21-es szint után a lovat!

Egyéb

Státuszpontok

A háromféle lótípus különböző mértékben növeli a rajta ülő karakterek státuszpontjait. Ez a fajta értéknövekedés egy fix értéket ad. (Például a warlovon ülve az ügyesség 53 lesz. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy hány pont van az ügy-ön, a karakterlapon lévő érték (lóról nézve) egészen addig nem változik, amíg ezt az értéket ló nélkül át nem lépi a karakter.)

VIT ERŐ INT ÜGY
Kezdő ló 18 26 9 35
Warló 30 40 13 53
Profi ló 36 53 18 71

Vissza

Personal tools